{{ infoContent.display_name }}

leg. psykolog{{ infoContent.is_leg_psykoterapeut ? ', ' : '' }} leg. psykoterapeut

{{ infoContent.store.store.name }}

{{ infoContent.store.store.address1}} , {{ infoContent.store.store.zip}} {{ infoContent.store.store.city ? infoContent.store.store.city.name : ""}}

{{ infoContent.languages.map(language=> language.name).join(', ') }}

{{ infoContent.name }}

{{infoContent.address1}}, {{infoContent.zip}} {{infoContent.city ? infoContent.city.name: ""}}

Psykolog i Alingsås

Vill du boka tid hos en psykolog i Alingsås och vet inte riktigt vilken du ska välja? Vi har gjort det enkelt för dig genom att lista kontaktuppgifter till de som finns i här på ett smidigt och lätt överblickbart sätt. Du hittar listan här:

{{ employee.display_name }}

leg. psykolog{{ employee.is_leg_psykoterapeut ? ', ' : '' }} leg. psykoterapeut

{{ employee.store.store.name }}

{{ employee.store.store.address1.trim()}}{{ employee.store.store.address1.trim().length > 0 ? ',':''}} {{ employee.store.store.zip}} {{ employee.store.store.city ? employee.store.store.city.name : ""}}

{{ employee.languages.map(language=> language.name).join(', ') }}
Inga resultat funna.

Se mottagningar i Alingsås och hitta rätt psykolog

När du gått igenom listan på de psykologer som finns i Alingsås är det dags att tänka igenom vad som är viktigt för dig i valet av psykolog. Tänk inte för snävt, börja gärna lite generöst och skala sedan ner för att komma fram till vem som passar dig bäst. Några personliga frågor kan vara: Är psykologens ålder viktig för mig? Manlig eller kvinnlig psykolog? Ung eller äldre? Bör mottagningen ligga nära mig eller kan jag ta mig en bit för att komma dit? Kompetensmässiga frågor kan vara: vilken terapiform jobbar psykologen med? Vad är psykologens specialistinriktning? Hur lång erfarenhet har hen?

Bra råd för att välja rätt behandling

För att välja rätt behandling är det A och O att du först tänkt igenom ordentligt vad det är du vill ha hjälp med. Först då hittar man rätt i det urval av behandlingar som finns. Det finns en mängd olika terapier att behandlas med, som t.ex. KBT (kognitiv beteendeterapi) där man fokuserar på tanke- och beteendemönster i nuet. KBT kombineras för det mesta med olika övningar som man gör i sitt dagliga liv. En terapiform som däremot fokuserar på känslor och minnen från det förflutna är Psykodynamisk terapi (PDT). Genom att ta upp det förflutna och lära sig att acceptera istället för att trycka undan kan man uppnå bättre mående enligt denna terapi. Det här är två av många olika terapier som finns att tillgå, men det startar med att du vet vad det är du vill och behöver. Det är naturligtvis inte meningen att du ska ha koll på alla olika terapiformer, det har psykologen – men din psykolog och du bör diskutera igenom hur ni bäst når dina mål på bästa möjliga sätt, och terapiform bör vara ett gemensamt beslut.

Alingsås